Leave Your Message

Жешка продажба

Еднострани печатени колаЕднострани печатени кола
01

Еднострани печатени кола

2023-10-27

ПХБ е кратенка за печатено коло на англиски јазик. Печатените кола најчесто се нарекуваат спроводливи обрасци направени од печатени кола, печатени компоненти или комбинација од двете, врз основа на однапред одредени дизајни на изолациони материјали. Проводниот модел кој обезбедува електрични врски помеѓу компонентите на изолационата подлога се нарекува печатено коло. На овој начин, печатените кола или готови плочи на печатени кола се нарекуваат печатени кола, исто така познати како печатени плочи или печатени кола. На најосновната ПХБ, деловите се концентрирани на едната страна, а жиците се концентрирани на другата страна. Бидејќи жиците се појавуваат само на едната страна, овој тип на ПХБ го нарекуваме еднострана ПХБ. Бидејќи едностраните ПХБ имаат многу строги ограничувања во дизајнот на колото, бидејќи имаат само една страна, жиците не можат да се сечат и мора да се насочуваат независно.

Гледај Повеќе
Цврсти Flex печатени табли со колаЦврсти Flex печатени табли со кола
02

Цврсти флекс печатени кола

2023-10-27

Флексибилниот ПХБ е широко користен на пазарот и стана неопходен производ во електронската индустрија. Може да се прилагоди на различни апликации на флексибилни ПХБ, како што се уреди за носење, вештачки органи, медицински уреди, РФИД модули итн. Цврстата флексибилна ПХБ е замена за цврстата ПХБ, направена од материјал од ПХБ, но со карактеристики на свиткување. Комбинацијата на крути и флексибилни ПХБ главно се користи за мобилни телефони и производи за носење. И полуфлексибилните и цврстите флексибилни ПХБ обезбедуваат цврсти дизајни со дополнителна флексибилност за движење или тресење на компонентите на производот.


Цврстите флексибилни ПХБ може да се свиткаат, превиткуваат или заоблени, а потоа да се интегрираат во различни производи. Тие обезбедуваат практичност, флексибилност и мобилност за преносливи уреди. Тие вклучуваат картички за проширување и батерии на лаптопи или десктоп компјутери. Полуфлексибилна ПХБ може да биде свиткана или свиткана, но не е толку флексибилна како цврста флексибилна комбинирана плоча. Тие се исто така ефективно решение за пренослив уред бидејќи не бараат цврсти врски во области со голем сообраќај на пешаци, бидејќи можат да се свиткаат без да се скршат или одвојат. Овој блог пост ќе истражува во различни апликации на крути флексибилни ПХБ и полуфлексибилен дизајн на ПХБ.

Гледај Повеќе
Повеќеслојни печатени колаПовеќеслојни печатени кола
03

Повеќеслојни печатени кола

2023-10-27

Табла за печатени кола (PCB), позната и како плочка за печатени кола или табла за печатени кола. Повеќеслојните печатени плочи се однесуваат на печатени плочи со повеќе од два слоја, кои се составени од поврзувачки жици на неколку слоеви на изолациони подлоги и перничиња за лемење што се користат за склопување и заварување електронски компоненти. Тие не само што имаат функција на спроведување на кола на секој слој, туку имаат и функција на меѓусебна изолација.


ПХБ повеќеслојна плоча се однесува на повеќеслојна плочка што се користи во електрични производи, која користи повеќе еднострани или двострани жици. Печатено коло што користи еден двостран внатрешен слој, два еднострани надворешни слоеви или два двострани внатрешни слоеви и два еднострани надворешни слоеви и е меѓусебно поврзан со спроводлива графика според барањата на дизајнот преку системи за позиционирање и изолациски сврзувачки материјали, станува четири или шестслојна плоча за печатено коло, исто така позната како повеќеслојна плоча за печатено коло.

Гледај Повеќе
IMS – Печатени кола со изолирана метална основаIMS – Печатени кола со изолирана метална основа
04

IMS – Insulated Metal Base Printed Ci...

2023-10-27

Металната изолациона основа е составена од метален основен слој, изолационен слој и слој на коло обложен со бакар. Станува збор за метален материјал на колото кој припаѓа на електронските општи компоненти, кој се состои од термоизолационен слој, метална плоча и метална фолија. Има посебна магнетна спроводливост, одлична дисипација на топлина, висока механичка сила и добри перформанси на обработка.


Металната изолациона подлога е составена од слој на метална подлога, слој за изолација и слој на коло обложен со бакар. Горниот слој е слој на коло обложен со бакар, кој првично се состои од слој од бакар. Според барањата за електрична интерконекција, колото може да се кородира во потребното коло. Јадрото на транзисторот за напојување, контролниот чип на возачот итн. може директно да се залемат на слојот на колото обложен со бакар. Со цел да се олесни заварувањето и да се спречи оксидација, подлогата за лемење е обложена со Ti, Pt, Cu, Au и други златни тенки фолии, со големини на дебелина од 35, 50, 70105140 микрони; Средниот слој е изолационен медиум слој, обично направен од лепило за ткаенина со епоксидни стаклени влакна со добра топлинска спроводливост, епоксидна смола или органски диелектричен филм исполнет со керамички материјали. Неговата дебелина е поделена на четири спецификации: 50, 75, 100, 150 микрони.

Гледај Повеќе
HDI PCB интерконекција PCB со висока густинаHDI PCB интерконекција PCB со висока густина
07

HDI PCB интерконекција PCB со висока густина

2023-10-27

HDI PCB (High Density Interconnect PCB) е плочка за интерконекција со висока густина што се користи за постигнување повеќе врски и поголема густина во ограничен простор. Обично се користи во сложени електронски уреди како што се паметни телефони, таблети и компјутери.


Колото HDI PCB усвојува серија напредни производствени технологии, како што се микро кола, слепи закопани дупки, вградени отпорници и меѓуслојни меѓусебни врски. Овие технологии овозможуваат HDI ПХБ да постигнат поголема густина на поврзување и посложени дизајни на кола во релативно мали димензии.


Поради производствениот процес и високите барања за прецизност на HDI PCB-плочките, трошоците за производство на HDI PCB обично се повисоки во споредба со традиционалните обични кола. Тоа е затоа што HDI PCB бара употреба на посложени процеси и напредна опрема за да се постигне нивната висока густина и сложеност.


Покрај тоа, дизајнот и распоредот на HDI PCB-таблите исто така бараат повеќе инженерски ресурси и временско вложување за да се обезбеди сигурност и перформанси на колото.

Затоа, генерално, трошоците за производство на HDI PCB плочките се повисоки од оние на традиционалните кола. Меѓутоа, на специфичните фактори кои влијаат на трошоците влијаат и многу други фактори, како што се потребниот број на слоеви, ширина/проред на линијата, барањата за отворот итн.

Гледај Повеќе
Флексибилни печатени колаФлексибилни печатени кола
08

Флексибилни печатени кола

2023-10-27

FPC (Flexible Circuit Board) е тип на ПХБ, познат и како „мека плоча“. FPC е направен од флексибилни подлоги како полиимид или полиестерски филм, кој ги има предностите на висока густина на жици, мала тежина, тенка дебелина, флексибилност и висока флексибилност. Може да издржи милиони динамични свиоци без да ги оштети жиците и може да се движи и да се шири според барањата за просторен распоред за да постигне тридимензионално склопување, постигнувајќи интеграција на склопот на компонентите и поврзувањето на жиците. Има предности што другите типови на кола не можат да ги споредат.


FPC е широко користен во механички чувствителни уреди бидејќи неговата флексибилност им овозможува на таблите да се спротивстават на вибрациите. Флексибилните ПХБ се поиздржливи од традиционалните кола, но нивниот процес на производство е чувствителен и сложен.

Гледај Повеќе
01 02 03 04 05

ЗА НАС

ПРОФИЛ НА КОМПАНИЈАТА
ЗА НАСЗА НАС-2
01 02
AREX е основан во 2004 година за да обезбеди едношалтерски услуги за производство на ПХБ, набавка на компоненти, склопување и тестирање на ПХБ. Имаме фабрика за PCB и производствена линија SMT покрај наша страна, како и разновидна професионална опрема за тестирање. Во меѓувреме, компанијата има искусен професионален тим за техничко истражување и развој, одличен тим за продажба и услуги на клиентите, софистициран тим за набавки и тим за тестирање на склопување, што ќе го обезбеди квалитетот на производот ефикасно. Ја имаме предноста на конкурентна цена, навремено завршување на производите и одржлив квалитет во бизнисот.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
ТЕХНОЛОГИЈА НА КВАЛИТЕТ

ТЕХНОЛОГИЈА НА КВАЛИТЕТ

Обезбедете висококвалитетна индустриска технологија и решенија

Доверлив квалитет

Доверлив квалитет

Осигурајте се дека секој производ ги исполнува барањата на купувачот.

Услуги на клиентите

Услуги на клиентите

Обезбедете персонализирани решенија и внимателна услуга

Повеќеслојни печатени плочки
01

Повеќеслојни печатени плочки

Табла за печатени кола (PCB), позната и како плочка за печатени кола или табла за печатени кола. Повеќеслојните печатени плочи се однесуваат на печатени плочи со повеќе од два слоја, кои се составени од поврзувачки жици на неколку слоеви на изолациони подлоги и перничиња за лемење што се користат за склопување и заварување електронски компоненти. Тие не само што имаат функција на спроведување на кола на секој слој, туку имаат и функција на меѓусебна изолација.
Гледај Повеќе
IMS – ИЗОЛАЦИРАНА МЕТАЛНА ОСНОВА ПЕЧАТЕНИ ТАБИ НА КОЛО
01

IMS – Insulated Metal Base Печатени кола

Металната изолациона основа е составена од метален основен слој, изолационен слој и слој на коло обложен со бакар. Станува збор за метален материјал на колото кој припаѓа на електронските општи компоненти, кој се состои од термоизолационен слој, метална плоча и метална фолија. Има посебна магнетна спроводливост, одлична дисипација на топлина, висока механичка сила и добри перформанси на обработка.
Гледај Повеќе

СЕРТИФИКАЦИИ

СЕРТИФИКАЦИИ1СЕРТИФИКАЦИИ2СЕРТИФИКАЦИИ3СЕРТИФИКАЦИИ4

УСЛУГИ